MEJÄ-SM 21 - 22.9.2002

 

Järjestäjä: Suomen Spanieliliitto ry

Kokeen ylituomari: Rönnblad Anna-Liisa

Kokeen vastaava toimitsija: von Hellens Mika

Kokeen sihteeri: Salokanto Kirsi

Sää: Aurinkoinen, poutainen

 

Finaalikokeen tulokset


Finaalin voittajat, vasemmalta 2., 1. ja 3. Kuva: Juha Virekoski

Tuomarin kertomus kokeesta

MEJÄ-SM finaalikoe järjestettiin 22.9.02 Virroilla, tukikohtana Perinnekylä/Lomasaari. Kokeen järjestäjänä toimi Suomen Spanieliliitto ry. Koemaastoina käytettiin Metsä-Botnian maita. Kokeen ylituomarina toimi Anna-Liisa Rönnblad Helsingistä, arvostellen kuusi karsintojen perusteella selvinnyttä koiraa sekä edellisen vuoden mestarin. MEJÄ-SM:ksi 2002 selviytyi sileäkarvainen noutaja narttu Blackpick's If You Like Me, om. Kimmo Räsänen & Päivi Kiviaho, Savonlinna. Mika von Hellens vastaavana koetoimitsijana oli järjestänyt koetoimikuntansa kanssa erinomaiset ja onnistuneet kokeet, jotka vastasivat kokeen luonnetta. Jäljet olivat tasaiset laadultaan ja merkinnältään, ja olivat sääntöjenmukaiset. Ratamestarina toimi Olli Pajala. Opastuksen taso erinomainen. Riistahavaintoja ei ollut, jätöksiä ja jälkiä sitäkin enemmän. Laukauksensietotesti suoritettiin haulikolla, kaikki koirat läpäisivät. Kaatona käytettiin asianmukaisesti lopetettua, pakastettua, koeaamuksi sulatettua kania. Koejärjestelyt olivat loistavat, kiitos toimikunnalle.

Tulokset

Lyhytkarvainen mäyräkoira, narttu, Rek.no 0418/97
KESKI-MAAN FINDUILAS VOI 2 34 pistettä
Kuisma Inari & Kimmo, Vaasan KP

Susa lähtee opastettuna liikkeelle, kreppien jälkeen itsenäisesti etenemään tehden tasaisin välein pistoja jäljen molemmin puolin katkokulmalle, jossa jättää noin seitsemän metriä veretetystä osuudesta menemättä. Kaarretaan vasemmalle, jossa tulevat jäljentekijän jäljet ja niitä myöten verelle. Toinen ja kolmas osuus mennään reipasta sik-sakkia kolmannelle kulmalle, josta jatketaan peuranjälkiä suoraan. Kehotuksista huolimatta ei malta lähteä jäljelle ja tuomitaan ensimmäinen hukka.
Viimeinen osuus jälkitarkasti kaadolle, jota rutisteli innoissaan. Toinen kulma oikaistiin. Makauksista ensimmäinen ja neljäs hyvin merkaten, toinen ja kolmas osoitetaan päältä.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 4494/94
PORTIN KINO VOI 1 40 pistettä
Eilola Seppo, Lapin KP

Kino on kiinnostunut alkumakauksesta ja kreppien jälkeen lähtee etenemään itsenäisesti ilman käskyjä jälkeä, ensin suoraviivaisesti, mutta myöhemmin etenee välillä tiuhaakin sik-sakkia tehden aina kaadolle saakka. Ensimmäinen kulma ulkokautta, kolmas laajoilla lenkeillä ja pari metriä oikaisten. Toinen kulma oli katkokulma, jonka se selvitti kolmella aina laajemmalla kaarella tullen lopulta tekijöiden jäljille ja sitä myöten verelle. Makauksista merkkasi kaksi ensimmäistä pysähtymällä ja tutkien, kolmas yli ja neljäs ohi. Kaadon omisti hyvin. Rauhallinen jäljestäjä, jolla pisteet putoavat makausten merkkaamatta jättämisen vuoksi sekä kulmatyöskentelystä.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 29863/95
BETMISKAN QUARONA VOI 1 41 pistettä
Oksman-Miettinen Tiina, Kainuun KP

Roona on kiinnostunut alkumakauksesta, lähtee etenemään jälkeä maavainuisesti. Ohjaaja jarruttelee koiraa voimakkaasti saaden vauhdin pysymään tasaisena. Edetään ensimmäinen osuus jäljen päällä ja osin pientä siksak-kuviota tehden katkokulmalle, joka moitteettomasti veretys loppuun ja tekijöiden jälkiä verelle, edetään jäljen tuntumassa toiselle kulmalle, joka jälkitarkasti. Kolmannella osuudella jäljestyskuvio laajenee ja tehdäänkin yksi suurempi pisto, mutta tullaan ripeästi takaisin jäljelle. Kolmas kulma tarkasti, osuus edetään siksak-kuviota tehden noin viiden metrin haarukalla lähes kulmalle, jossa tarkistuslenkki. Palataan jäljelle ja suoraan kaadolle, jonka otti suuhunsa. Makauksista ensimmäinen huomioitiin, muttei pysähdytty, toinen osoitettiin pysähtymällä ja tutkimalla, kolmas yli ja neljäs ohi. Työskentely makauksilla alentaa pisteitä tänään. Roonan vahvuus tänään oli, ettei se kertaakaan mennyt jäljen yli oltuaan siitä sivussa ja kulmakatkoksella.

Amerikan cockerspanieli, uros, Rek.no 44013/93
CANDIDA'S MISTER MISTY VOI 1 42 pistettä 
Pelkonen Petri & Leo, Salpausselän KP

Misty oli kiinnostunut alkumakauksesta ja opastetaan alkukrepit. Lähtee itsenäisesti etenemään käskyittä ja sopivan vauhtisesti maavainua käyttäen. Ensimmäinen osuus edetään pääsääntöisesti jäljen päällä tai aivan vieressä makaukselle, jonka sivuitse kävelee ja takatassut osuvat makauksen takareunalle. Loppuosuus ensimmäiselle kulmalle jäljellä ja kulmalla pienellä pistolla varmistetaan oikea suunta. Toinen osuus selvästi levottomampaa etenemistä, loivaa aaltoilua jäljen tuntumassa.
Ennen toista makausta pieni tarkistuslenkki ja siitä makaukselle, joka merkattiin pysähtyen ja tutkien, samoin kolmas ja neljäs makaus. Loppuosuus aaltoillen katkokulmalle, jossa mennään koko veretetty osuus ja sen jälkeen tehdään lenkkejä molemmin puolin. Palaa kuitenkin vanhalle verelle ja lähtee siitä jalanjälkiä pitkin, kunnes veri tulee vastaan. Kaikki kulmat tarkasti. Kolmas ja neljäs osuus aaltoilevaa etenemistä jäljen tuntumassa kaadolle, jonka osoitti selvästi. Tänään Misty pysähteli koko jäljen matkan ihastelemaan metsän kauneutta sen verran, että etenevyydestä menee pois myös pisteitä.
Rauhallinen ja kokenut koirakko.

Cockerspanieli, narttu, Rek.no 21393/97
BREEZE JOY JOY VOI 1 43 pistettä 
Härkönen Kati, Helsingin seudun KP

Joy haistaa alkumakauksen ja lähtee itsenäisesti etenemään jälkeä aivan jäljen päällä katkokulmalle, jonka selvittää erinomaisesti kahdella kiepillä. Toinen osuus tarkkaa jäljestystä paria pientä pistoa lukuun ottamatta toiselle kulmalle, joka tuotti vaikeuksia. Suunta tarkistetaan kahdella lenkillä, tullaan kulman tuntumaan ja saadaan lopulta verijäljestä kiinni noin 15 metrin päästä. Kolmas osuus jäljen päällä kulmalle, jossa tarkistuksia ennen kuin jälki löytyy noin seitsemän metriä kulmasta. Neljäs osuus jälkitarkasti makaukselle, josta tehdään noin viiden metrin piikki. Palataan pikaisesti jäljelle ja loppuosuus hyvin kaadolle, jota jäi nuuhkimaan. Kaikki makaukset erinomaisesti pysähtyen ja nuuhkien. Erinomainen jäljestäjä, jolle kaksi kulmaa tuotti vaikeuksia.

Cockerspanieli, narttu, Rek.no 36158/97
LECIBSIN SPECIAL GIFT VOI 1 43 pistettä 
Asp Sirkka-Liisa. Vuoden 2001 mestari, Kainuun KP

Lahja on kiinnostunut alkumakauksesta ja kreppien jälkeen lähtee itsenäisesti etenemään jäljen tuntumassa lähes koko jäljen, matkalla muutama tarkistuslenkki. Hieman ennen kaatoa tehdään suurempi rengastus. Ensimmäinen kulma ulkokautta, kolmas jälkitarkasti. Katkokulma mentiin koko veretetty osuus, vähän kaarrettiin vasemmalle, sieltä suoraan verelle. Makauksista ensimmäinen erinomaisesti, toinen yli, kolmas ja neljäs pysähtyminen olisi voinut olla selvempi. Kaadolle Lahja tuli suoraan ja osoitti nuollen. Erinomainen koira, jonka pisteet tänään putoavat alun ihmettelystä ja makauskäytöksestä.

Sileäkarvainen noutaja, narttu, Rek.no 09575/93
BLACKPICKS IF YOU LIKE ME VOI 1 48 pistettä 
Räsänen Kimmo & Kiviaho Päivi, Suur-Savon KP

Viriä rauhoiteltiin ennen lähtöä. Oli innokas lähtömakauksesta ja jäljestä. Kreppien jälkeen lähdetään etenemään siksak-kuvioisesti välillä jäljen tuntumassa ja välillä jäljen päällä. Kuvio säilyy koko jäljen ajan. Ensimmäinen kulma tarkistuslenkein ja kolmas ulkokautta. Katkokulmalla mennään koko veretetty osuus, sieltä kaarros oikeaan ja ilmavainulla veretetylle jäljelle. Makaukset merkataan erinomaisesti pysähtymällä ja tutkien. Kaadolle tultiin sivusta ja takaa, otti sen suuhunsa. Erinomainen suoritus jonka etenevyys hieman kärsii siksak-kuviosta.

 

Karsintakokeen tulokset

Kokeen ylituomari:
Leino Jukka
Muut tuomarit:
Lindblom Alf - Räsänen Leo
Markelin Rauli - Taipaleenmäki Mikko
Pinola Piia - Virekoski Juha
Kokeen vastaava toimitsija:
von Hellens Mika
Kokeen sihteeri:
Salokanto Kirsi
Sää:
Kuulakas, kaunis syyssää
 

Tuomarin kertomus kokeesta

MEJÄ-SM 2002 karsintakoe järjestettiin 21.9.02 Virroilla, tukikohtana Perinnekylä/Lomasaari. Kokeen järjestäjänä toimi Suomen Spanieliliitto ry. Koemaastoina käytettiin Metsä-Botnian alueita. Kokeen johtavana ylituomarina toimi Jukka Leino Turusta, arvostelevina tuomareina Piia Pinola Vaasasta ja Mikko Taipaleenmäki Tyrnävältä (koirat VOI 13-18), Rauli Markelin Helsingistä ja Juha Virekoski Joensuusta (koirat VOI 1-6) sekä Alf Lindblom Kirkkonummelta ja Leo Räsänen Vantaalta (koirat VOI 7-12). Ensiksi mainitut tuomarit toimivat ryhmien vastaavina. Kokeen vastaavana koetoimitsijana toimi Mika von Hellens Pietarsaaresta. Ratamestarina toimi Olli Pajala Espoosta. Hän oli suunnitellut jäljet tasapuolisiksi, ja ne soveltuivat hyvin kokeen tarkoitukseen. Jäljet olivat riittävän pitkiä ja piilomerkittyjä ja opastuksen taso oli erinomainen. Riistahavaintoina hirviä, metsoja ja teeri. Häiriötekijöinä joitakin marjastajia koealueella. Laukauksensieto kokeiltiin haulikolla ampumalla, kaatoina käytettiin tuoreena pakastettuja kaneja, jotka oli koeaamuksi sulatettu. Jäljet oli tehty naudanverellä. Finaaliin selviytyivät koirat nro: 18, 10, 7, 4, 13 ja 5. Koejärjestelyt sujuivat erinomaisesti. Kiitokset toimikunnalle.

Tulokset


Labradorinnoutaja, narttu Rek.no 29795/99
BEAR'S MADONNA OF BEAR VOI 2 36/32 (34) pistettä
Kolehmainen Raili, Pohjois-Savon KP

Tuomari: Markelin Rauli
Rauhoitettu lähtö. Sini jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen sopivaa kävelyvauhtia. Koko jälki lähes jälkiuran päällä. Kolmannen osuuden alussa poistutaan määrätietoisesti jäljeltä ja tuomitaan hukka. Makauksista kaksi ohittaa ja kaksi ylittää. Katkokulma ilmavainulla kaartaen toiselle osuudelle. Muut kulmat jäljen mukaisesti. Kaadon omisti ottaen suuhunsa.


Lyhytkarvainen mäyräkoira, uros , Rek.no 28792/95
GLAMOUR AMOR'S ALEXEI VOI 2 36/34 (35) pistettä
Tapola Anu, Etelä-Hämeen KP

Tuomari: Markelin Rauli
Ohjattu lähtö. Alexi jäljestää maavainua käyttäen reipasta kävelyvauhtia. Kaikki osuudet jälkiuran päällä. Ensimmäisellä kulmalla, jossa katkos, poistutaan määrätietoisesti jäljeltä. Toinen ja kolmas kulma jäljen mukaisesti. Ensimmäisen makauksen merkkaa pysähtyen, toisella nyökkää ylikävellen ja muut ohittaa. Kaadon omistaa näykkien.

Kultainennoutaja, uros, Rek.no 20884/93
POPEDUS VOI 1 40/41 (40,5) pistettä
Heikkinen Riitta, Pohjois-Pohjanmaan KP

Tuomari: Lindblom Alf
Innokas lähtö. Etenee nopealla vauhdilla maa- sekä ilmavainua käyttäen. Herttua tekee pientä loivaa sik-sak-kuviota jäljen päällä. Silloin tällöin kaarrokset ulottuvat n. viiden metrin etäisyydelle. Katkokselle ensimmäisellä kulmalla tullaan hieman sivulta. Selvittäminen tuottaa vaikeuksia, tehdään hakukuvioita molemmin puolin, välillä kuljetaan paluusuuntaankin ja tarkistetaan sieltä. Lopuksi jatko kuitenkin löytyy. Muut kulmat noin viiden metrin ylityksellä. Makauksista merkkaa kolme hyvin pysähtymällä kunnolla, yhtä vähän hosuvammin. Kanin nuuhkii ja tökkii. Tänään katkoksella vietetty aika ja runsas työskentely pudottavat suurimman osan pisteistä.

Lyhytkarvainen mäyräkoira, uros, Rek.no 39317/94
MARIOS QUINN VOI 1 42/42 (42) pistettä
Rasinpää Minna & Veli-Pekka, Etelä-Pohjanmaan KP

Tuomari: Pinola Piia
Jäljestää kävelyvauhdilla käyttäen maavainua. Kaikilla osuuksilla jäljestys on erittäin jälkitarkkaa. Makuista ei merkkaa yhtään. Ensimmäinen kulma - katkokulma tarkastuksilla suunnan vaihtuessa käyttäen apuna jäljentekijöiden jälkiä. Toinen ja kolmas kulma jälkitarkasti. Kaadon ottaa suuhun. Erinomaisen jälkitarkka jäljestäjä, jonka ongelmana valitettavasti makausten merkkaukset.

Cockerspanieli, uros, Rek.no 38411/91A
SIRKISS DONATELLO VOI 1 43/42 (42,5) pistettä
Huovila Kati, Kymenläänin KP

Tuomari: Lindblom Alf
Rauhoittava, innokas lähtö. Dona etenee pääsääntöisesti maavainua ja loivaa sik-sak-kuviota käyttäen. Katkos ensimmäisellä kulmalla selvitetään kahden ympyränmuotoisen hakukuvion avulla. Toisella osuudella riistanhajut veivät Donan noin 30 metriä jäljen sivulle, mutta palasi tarkistuksen jälkeen takaisin jäljelle. Toinen kulma noin metrin pistotarkistuksen avulla, kolmas noin kahden metrin tarkistuslenkin avulla. Makauksista merkkaa yhden pysähtymällä, yhden miltei pysähtymällä ja loput hidastaen. Kanin ottaa ilmavainulla, sen nuuhkii ja tökkii.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 33250/95
BAHOKKI'S BONITA VOI 1 43/43 (43) pistettä
Aalto Minna, Satakunnan KP

Tuomari: Markelin Rauli
Rauhoitettu lähtö. Nita jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen reipasta kävelyvauhtia. Kaikki osuudet lähes jäljen päällä. Kolmannen makauksen merkkaa pysähtyen, muut ylikävellen. Katkokulma ihmisjälkeä, muut ulkokautta kaartaen. Kaadon omisti ottaen suuhunsa.

Labradorinnoutaja, uros, Rek.no 40377/97
HILL HEIGHTS CARD-SHARPER VOI 1 43/43 (43) pistettä
Turunen Sari & Koikkalainen Petri, Pohjois-Karjalan KP

Tuomari: Lindblom Alf
Rauhallinen hyvä lähtö. Käyttää sekä maa- että ilmavainua, etenee pientä sik-sak-kuviota käyttäen hyvin sopivalla vauhdilla. Tekee ensimmäisellä ja kolmannella osuudella pari viiden metrin tarkistusta jäljen sivulle. Katkoksella ensimmäisellä kulmalla tarkistetaan ensin jäljentekijöitten jälkiä vähän matkaa, sitten tehdään iso tarkistuslenkki veretyksen loppukohdan ympäri. Lenkki tuo Santun jatko-osuudelle. Muut kulmat tarkasti. Kaksi ensimmäistä makausta ohitetaan noin metrillä, kahta muuta nuuhkitaan pysähtymättä. Kaadon nuuhkii ja nuolee.

Novascotiannoutaja, narttu, Rek.no 43497/97
TOLLERBAY JADE FLAME VOI 1 44/44 (44) pistettä
Suomalainen Raili, Keskisuomen KP

Tuomari: Pinola Piia
Hyvävauhtinen jäljestäjä. Kaikilla osuuksilla jälkitarkkaa jäljestystä. Makauksista merkkaa kolmannen, muiden yli kulkee. Ensimmäinen kulma, katkokulma, yhdellä rengastuksella, toinen kulma pienellä tarkastuksella, kolmas kulma suoraviivaisesti. Kaadon nuuhkii ja jää paikalleen.

Labradorinnoutaja, uros, Rek.no 36987/97A
APPLEHILL'S OHTO VOI 1 45/45 (45) pistettä
Mamia Marianne, Varsinaissuomen KP

Tuomari: Pinola Piia
Reipasvauhtinen jäljestäjä. Jäljestää kaikilla osuuksilla jälkitarkasti lukuunottamatta toisen osuuden alussa tehtyä tarkastuslenkkiä. Makuista merkkaa ensimmäisen ja neljännen, toinen ja kolmas makuu jäävät merkkaamatta. Ensimmäinen kulma, katkokulma rengastaen lenkkejä laajentaen. Toinen kulma suoraviivaisesti, kolmas kulma pienehköllä tarkastuksella. Kaadon ottaa suuhun.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 17179/94
YELPER'S SNOWBALL VOI 1 46/46 (46) pistettä
Jussinniemi Helena & Kalervo, Keski-Pohjanmaan KP

Tuomari: Lindblom Alf
Taru etenee sopivalla vauhdilla melko jälkitarkasti maavainua käyttäen. Katkos ensimmäisellä kulmalla selvitettiin ylityksellä ja ilmavainulla jäljentekijöitten jälkien "yläpuolelta". Muut kulmat tarkasti. Kaksi ensimmäistä makausta merkattiin hyvin pysähtymällä, muut ohitettiin noin puolella metrillä. Erinomainen ohjaajan ja koiran yhteistyö. Kanin nuuhkii ja jää viereen istumaan. Tänään pisteet pudottaa makausten ohitus.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 46481/94
ROSANAN GOLDEN ROSEBUD VOI 1 47/47 (47) pistettä
Weurlander Eva-Maya & Järviniemi Jessica, Uudenmaan KP

Tuomari: Pinola Piia
Sopivanvauhtinen jäljestäjä. Jäljestää kaikilla osuuksilla jälkitarkasti aaltoillen jäljen päällä. Makauksista merkkaa kolmannen ja neljännen, ensimmäinen ja toinen makaus jää, ohitetaan sivusta. Ensimmäisen ja kolmannen kulman suorittaa jälkitarkasti. Toinen kulma, katkokulma jäljentekijöiden jälkiä pitkin. Kaadon nuuhkii.

Karkeakarvainen mäyräkoira, narttu, Rek.no 23353/95
CACCIARE SARAFINA VOI 1 47/47 (47) pistettä
Hevonkorpi Mervi, Pohjois-Hämeen KP

Tuomari: Markelin Rauli
Ohjattu lähtö. Miina jäljestää sopivaa vauhtia maavainua käyttäen. Kaikki osuudet jälkiuran päällä. Katkokulma ihmisjälkeä apuna käyttäen, toinen ulkokautta kaartaen ja kolmas jäljen mukaisesti. Kolme makausta merkkaa, viimeisen ylittää. Kaadon omisti nuollen ja nuuhkien.

 

Finaalikokeeseen tulevat koirat

 

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 14494/94
PORTIN KINO VOI 1 47/47 (47) pistettä
Eilola Seppo, Lapin KP

Tuomari: Markelin Rauli
Ohjattu lähtö. Kino jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen sopivaa kävelyvauhtia. Kaikki osuudet jälkiuran päällä. Makauksista ensimmäinen ohi, neljäs hätäisesti nuuhkaisten, muut selvästi pysähtyen. Katkokulma ihmisjälkeä apuna käyttäen, muut kulmat jäljen mukaisesti. Kaadon omisti nuollen ja nuuhkien.

Lyhytkarvainen mäyräkoira, narttu, Rek.no 10418/97
KESKI-MAAN FINDUILAS VOI 1 48/48 (48) pistettä
Kuisma Inari & Kimmo, Vaasan KP

Tuomari: Pinola Piia
Jäljestää sopivalla vauhdilla. Ensimmäisen osuuden alussa pientä tarkistelua, mutta sen jälkeen loppuun saakka jälkitarkkaa työskentelyä. Makuista kolmatta ei merkkaa riittävästi, muut merkkaa. Ensimmäinen kulma, katkokulma, jäljentekijöiden jälkiä pitkin. Toinen kulma suoraviivaisesti, kolmas pienellä suunnantarkistuksella. Kaadon osoittaa nuuhkimalla. Erinomainen suoritus.

Labradorinnoutaja, narttu, Rek.no 29863/95
BETMISKAN QUARONA VOI 1 48/49 (48,5) pistettä
Oksman-Miettinen Tiina, Kainuun KP

Tuomari: Markelin Rauli
Ohjattu lähtö. Roona jäljestää maa- ja ilmavainua käyttäen sopivaa kävelyvauhtia. Kaikki osuudet varmasti jäljen päällä. Toisen makauksen merkkaa hätäisesti, muut selvästi pysähtyen. Katkokulma tarkistuslenkein, toinen kulma ulkokautta kaartaen ja kolmas tarkistuslenkillä. Kanin omisti ottaen suuhunsa.

Amerikancockerspanieli, uros, Rek.no 44013/93
CANDIDA'S MISTER MISTY VOI 1 49/49 (49) pistettä
Pelkonen Petri & Leo, Salpausselän KP

Tuomari: Lindblom Alf
Rauhallinen, ohjattu lähtö. Misty etenee reippaalla vauhdilla maa- sekä ilmavainua käyttäen. Ojan pohjalla tekee noin viiden metrin pistotarkistuksen. Makaukset merkkaa hyvin pysähtymällä. Katkoskulma selvitetään rengastamalla jäljentekijöitten jälkiä ja pienen rengastustarkistuksen mutkan "väärältä" puolelta. Kaadon nuuhkii ja sen kohdalla lopettaa jäljestyksen. Erinomainen kontakti koiran ja ohjaajan välillä. Kulmat selvitti tarkasti, pienet 30 cm:n nuuhkaisutarkistukset.

Kuva: Matti Räsänen

Cockerspanieli, narttu, Rek.no 21393/97
BREEZE JOY JOY VOI 1 50/50 (50) pistettä
Härkönen Kati, Helsingin-Seudun KP

Tuomari: Lindblom Alf
Rauhallinen, hyvä, ohjattu lähtö. Joy etenee maavainua käyttäen sopivalla vauhdilla ja hyvin jälkitarkasti. Toisella osuudella tarkistettiin riistanjäljet noin viiden metrin lenkillä. Katkos ensimmäisellä kulmalla mallikkaasti kiertäen loppupisteen ympäri ja parin metrin tarkistuslenkein suoraan jatkolle, ei käyttänyt tekijöitten jälkiä hyväkseen. Makaukset erittäin hienosti, selvästi pysähtyen. Toinen kulma avonaisella, tuulisella osuudella yhden pienen tarkistuslenkin avulla, kolmas kulma tarkasti. Kaadon nuolee ja tutkii. Erittäin hyvä ohjaajan ja koiran yhteistoiminta.

Kuva: Matti Räsänen

Sileäkarvainen noutaja, narttu, Rek.no 09575/93
BLACKPICKS IF YOU LIKE ME VOI 1 50/50 (50) pistettä
Räsänen Kimmo & Kiviaho Päivi, Suur-Savon KP

Tuomari: Pinola Piia
Sopivavauhtinen jäljestäjä. Jäljestää kaikilla osuuksilla jälkitarkasti tehden ajoittain pientä risteilyä jäljen päällä. Ensimmäisen osuuden loppupuolella lähes jäljen päällä olleet marjastajat eivät häirinneet koiran työskentelyä. Merkkaa kaikki makuut hyvin. Ensimmäinen kulma, katkokulma, veretyksen loppuessa palaa jälkeä noin 10 metriä, josta suoraan jäljelle. Toisella kulmalla pieni tarkistuslenkki, kolmas kulma jälkitarkasti. Kaadon ottaa suuhun. Erinomaista työskentelyä sekä koiralta että ohjaajaltakin

Kuva: Matti Räsänen

 

Sivua saa lainata MEJÄ-SM kokeeseen liittyviin sivustoihin ja julkaisuihin.