MEJÄ-kokeen tulokset
19.9.2009 Utajärvi

Järjestäjä: Oulun seudun noutajakoirayhdistys ry
Kokeen ylituomari: Jari Salokanto
Muut tuomarit: Helena Huhmarniemi
Pasi Kemppainen
Jouni Simonen
Erika Jylhä-Pekkala
Katri Mäkitalo
Mikko Taipaleenmäki
Kari Pinola
Kokeen vastaava toimitsija: Pasi-Matti Paakkola
Kokeen sihteeri: Niina Lukkariniemi
Kokeen emäntä:  
Sää: Aurinkoinen syyssää

Ylituomarin kertomus

Suomen Noutajakoirajärjestön järjestämät jäljestämiskokeen Suomen Mestaruuskokeen karsintakokeet sujuivat järjestelyiltään erinomaisesti ja arvokokeen hengen mukaisesti. Järjestön jäsenyhdistyksen Oulun Seudun Noutajakoirayhdistyksen jäsenten + muun noutajaväen kesken rakennettu koe toimi kauttaaltaan kuin unelma. Kokeen keskuspaikkana oli Utajärven Sotkanhelmen leirikeskus, jonka mainio keskuspaikka ja hieno hirsirakenteinen saunarakennus, antoivat tälle mestaruuskokeen karsinnalle arvoisensa puitteet. Jäljet olivat hieman kaukana keskuspaikasta, mutta sillä tavoin oli taattu myös tasapuoliset ja helposti kuljettavat maastot kaikille kilpailijoille. Tuomariryhmien mukana kulkevat sihteerit estivät turhan ajon koepaikan ja maastojen välillä. Riistahavaintoja maastoissa ei kovin paljon ehditty tehdä, mutta kanalintuja havaittiin joitakin sekä yksi hirvi loikki yhden ryhmän maastojen poikki aiheuttaen jäljillään hieman vaikeusastetta lisää sekä useita riistan jälkiä. Jukka Välitalo koetoimikunnan puheenjohtajana ja Pasi-Matti Paakkola vastaavana koetoimitsijana hoitivat varsinkin etukäteisjärjestelyt niin nappiin, että koepäivä sujui kuin itsestään. Jäljet olivat merkattu maastoon täysin piilomerkinnällä ja oppaat olivat erinomaisen hyvin tehtäviensä tasolla. Tuomareina karsintakokeessa toimivat Mikko Taipaleenmäki Tyrnävältä ja Erika Jylhä-Pekkala Raahesta, jotka arvostelivat jäljet voi 1-6, Helena Huhmarniemi Pyhäjärveltä ja Jouni Simonen Rovaniemeltä arvostellen jäljet voi 7-12 sekä Kari Pinola Rovaniemeltä ja Pasi Kemppainen Porvoosta arvostellen jäljet voi 13-19. Ensin mainittu toimi tuomariryhmän vanhempana tuomarina. Kokeen ylituomarina toimi Jari Salokanto. Kaatona kokeessa käytettiin pakasteesta sulatettuja hirven sorkkia ja laukauksensietotesti ammuttiin haulikolla. Testin suorittivat kaikki kokeeseen ilmoitetut koirat hyväksytysti. Tunnistamismerkintä tarkistettiin satunnaisotannalla yksi koira/tuomariryhmä.
Karsinnasta varsinaiseen sunnuntain mestaruuskokeen pääsivät koirat, jotka kilpailivat jäljillä numero 5, 6, 8, 13, 14 ja 18.
Suomen mestaruuskokeen karsintakoe päättyi klo .

 

 

VOI-koirat

Karkeakarvainen mäyräkoira, uros, s. 4.3.2001 Rek. no FIN18797/01
Welmu MR Jeeves VOI 0
Myllylä Marjatta  

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Tervashonka Jouni

Mauri lähtee ohjattuna jäljelle. Se jäljestää hyvää vauhtia ensimmäisen osuuden lopulle, mistä alkaa pistojen ja kaarrosten, pienten lenkkien tekeminen jäljen sivuun. Toisella osuudella Mauri poistuu metsäautotietä suoraviivaisesti hukkaan saakka. Toinen hukka tulee kolmannen osuuden lopulla, siitä palautus ja lopulta koe keskeytyy Maurin ohittaessa kaadon ja edettyä jäljentekijöiden jälkiä tielle päin. Makauksista merkkaa toisen ja kolmannen, ensimmäisen ja neljännen ylittää. Ensimmäinen kulma hyvin, katkokulma teettää useamman lenkin, ennen kuin Mauri löytää veretyksen alun. Kolmannella kulmalla myös kovasti jäljen hakemista, mikä löytyykin lopulta. Tänään hyvin hidasta työskentelyä - aikakin ylittyy. Maurille ei tänään sattunut paras päivä.

 

Karkeakarvainen mäyräkoira, uros, s. 4.3.2001 Rek. no FIN18797/01
Welmu MR Jeeves VOI 0
Myllylä Marjatta  

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Tervashonka Jouni

Ohjattu lähtö. Mauri lähtee jäljestämään rauhallisesti loikkien jäljen päällä ja heti sen tuntumassa. Ensimmäisen makauksen Mauri kävelee yli. Osuuden puolivälin jälkeen jäljen tuntumasta lähtee riistalintu, jonka lentoonlähtö ei aiheuttanut Maurilla toimenpiteitä. Osuuden lopussa koira joutuu tekemään pari takavarmistusta, samoin kulman suunta joudutaan tarkastamaan. 2. osuuden alun koira kulkee jäljen sivussa ja poistuukin määrätietoisesti jäljeltä ajouralle, hukka. Toisen makauksen Mauri osoittaa mallikkaasti ja jäljestää osuuden kulmalle asti pieniä tarkistuslenkkejä tehden. Katkokulma selviää vasta useiden laajojen renkaiden jälkeen ja runsaasti aikaa vieden. 3. osuus jäljestetään pieniä tarkistuslenkkejä tehden, makaus hyvin osoittaen. Kolmas kulma selviää vasta laajalla tarkistuslenkillä. 4. osuus jäljestetään kuten edellinenkin, makaus yli kävellen. Osuuden lopussa Mauri poistuu jäljeltä jälleen ajouralle, toinen hukka. Puhtaalta jäljeltä Mauri jäljestää sorkan ohi suoraan kohti tietä ja tässä vaiheessa koe keskeytettiin. Koira teki tänään lujasti töitä.

 

Karkeakarvainen mäyräkoira, narttu, s. 8.3.2003 Rek. no FIN18366/03
Kirsikkamäen Iiris VOI 0
Muje Kari  

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Muje Kari

Hyvä ohjattu alkumakauksen syönti. Iiris jäljestää osuuden alun ripeästi jäljen päällä loikkien. Ensimmäisen makauksen Iiris osoittaa tarkkaan ja pian makauksen jälkeen vasemmalle menevä tarkistuslenkki venyy hukaksi asti. Puhtaalta jäljeltä joutuu ohjaaja kehoittamaan koiraansa pari kertaa, jotta jäljestys jatkuisi. Ensimmäisen kulman Iiris oikaisee ja palaa samaan suuntaan, joka oli aiheuttanut aiemmin hukan, toinen hukka. Toisen osuuden puolessa välissä Iiris poistuu jälleen jäljeltä ja tässä vaiheessa koe keskeytetään. Tänään riistanjäljet veivät voiton verijäljestä.

 

Karkeakarvainen mäyräkoira, narttu, s. 8.3.2003 Rek. no FIN18366/03
Kirsikkamäen Iiris VOI 0
Muje Kari  

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Muje Kari

Kari ohjaa Iiriksen alkumakaukselle, minkä Iiris syö ja lähtee sitten hyvää vauhtia jäljelle. Se jäljestää ensimmäiselle makaukselle, pysähtyy siinä merkaten makauksen. Makaukselta edetään jonkin matkaa, Iiris aloittaa pyörimisen jäljen sivussa. Näkee, että sillä on kiinnostusta johonkin riistaan, sillä häntä vipattaen se innokkaasti tutkii jotakin muuta kuin verijälkeä. Aikaa kuluu tähän niin paljon, että tuomitaan hukka. Uuden alun jälkeen sama pyöritys jatkuu - toinen hukka toisen osuuden alussa ja edelleen samat mahdollisesti riistan jäljet kiinnostavat koiraa niin, että tulee pian kolmas hukka. Tuomari keskeytti kokeen.

 

Walesinspringerspanieli, narttu, s. 2.2.2006 Rek. no FIN15651/06
FanWans Amaze Me VOI 0
Janné Nina & Kantola Markku  

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Janné Nina

Hyvä ohjattu lähtö. Iida jäljestää hieman jäljen yli risteillen. Ensimmäinen osuus melko jälkitarkasti makaus hyvin merkaten. Juuri ennen kulmaa Iida tekee lyhyen tarkastuspiston ja menee kulman suoraviivaisesti. Toisen osuuden jäljestys jatkuu samankaltaisena kuin ensimmäinen edelleen makaus tarkasti merkaten. Katkokulmalla koira selvisi laajalla kaarroksella. Kolmannen osuuden puolessa välissä riistanhajut vievät Iidan pois jäljeltä, josta tuomitaan hukka. Tämän jälkeen Iidan kiinnostus verijälkeen on mennyt ja työskentely ei ole enää tarkkaa. 3. osuuden lopulla tarkistus venyy hukaksi. Neljännen osuuden alussa Iida poistuu jäljeltä ja tässä vaiheessa koe keskeytetään. Iidan jäljestys on tyylikästä makaukset hyvin merkaten, mutta tänään riista vei voiton.

 

Walesinspringerspanieli, narttu, s. 2.2.2006 Rek. no FIN15651/06
FanWans Amaze Me VOI 0
Janné Nina & Kantola Markku  

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Janné Nina

Nina ohjaa Iidan varmasti jäljelle. Iidan jäljestys on enimmäkseen ilmavainuista ja jäljen molemmin puolin poukkoilevaa, mutta jälkitarkkaa aina kolmannen osuuden puoleen väliin asti. Siinä Iida poikkeaa laajahkoille pistoille jäljen molemmin puolin ja poistuu lopulta suoraviivaisesti hukkaan asti. Osoitetaan puhdas jälki, mitä jäljestys jatkuu kolmannelle kulmalle, mistä koira jatkaa suoraan hukkaan saakka. Osoitetaan jälki neljännen osuuden alusta, mistä koira kohta poikkeaa jälleen kolmanteen hukkaan. Tuomari keskeyttää kokeen. Iida merkkaa makauksista kolme hyvin ja ensimmäinen kulma suoraviivaisesti. Katkokulma selviää laajalla kaarroksella. Tänään tämä reipas koira oli enemmän kiinnostunut muista metsänhajuista kuin verijäljestä.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 12.3.2006 Rek. no FIN21294/06
Quadmir' s Noble Minta VOI 3
Pyykkönen Marja-Maija 29 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Pyykkönen Marja-Maija

   Jäljestämishalukkuus (6) 3 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 4 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö, josta alkaa pääosin maavainuinen, sopivavauhtinen jäljestys veriuran päällä. Hieman ennen kulmaa koira kiinnostuu muista tuoksuista - oikaisee kulman reilusti ja ylittää 2. osuuden jatkaen 1. hukkaan saakka. Palautus 2. osuudelle jota jälkitarkasti lähes 2. kulmalle, jolla katko. Siellä koira haistelee tuulta, jatkaa sitten veren loppuun ja tutkii tarkoin jäkälän keruu jälkiä laajalta alueelta lähes hukan rajoille. Paluu tehtävään vaatii myös ohjaajan kehoituksen. 3. osuus jälkiuralla. 3. kulma narun mitan tarkistuksella. 4. osuudella yksi laaja sivutarkistus, muutoin jälkitarkasti. Makuilla koira hidastaa vauhtia, mutta ei malta pysähtyä. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Koiralla on oiva jälkinenä, mutta tänään myös muut tuoksut viekoittivat.

 

Englanninspringerspanieli, narttu, s. 12.3.2006 Rek. no FIN21294/06
Quadmir' s Noble Minta VOI 3
Pyykkönen Marja-Maija 29 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Pyykkönen Marja-Maija

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 7 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 2 pistettä

Koiralle osoitetaan lähtömakaus, josta lähdetään rauhallisesti liikkeelle. Hivenen laajahakuista sopivalla vauhdilla etenevää jäljestystä. Ensimmäisen kulman oikaisee mutta jatkaa jäljen yli määrätietoisesti ja palautetaan. Katkokulmalla kierretään laajoin kaarroin tutkien jäkälänkerääjien jälkiä. Pitkällisen työn tuloksena suunta selvitetään. Kolmas kulma suoraviivaisesti. Makuut koira kävelee yli, kaadolle pysähtyy ja tutkii kaatoa. Koira osoittaa osaavansa jäljestää hyvinkin mutta mahdollinen riistan ja muut jäljet haittasivat tänään työskentelyä.

 

Sileäkarvainen noutaja, uros, s. 31.12.2005 Rek. no FIN34801/06
Ginkgo-Biloba VOI 2
Andersson Pia & Sture 30 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Andersson Pia

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 6 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Grabbenilla vauhdikas lähtö, josta ilmavainulla reippaasti etenevään työskentelyyn. Grabben jäljestää jäljen molemmin puolin polveillen lähes koko matkan. Ens. kulma, jossa katko, hyvin hakien, 2. kulma laajalla kaarroksella ja 3. kulma tarkasti. Kovan matkavauhdin takia 1., 2. ja 3. makaus jäävät osoittamatta, neljännelle pysähtyy. Koiran vauhtia yritetään jarruttaa varoituksen jälkeen. Vain 10 metriä ennen kaatoa Grabben ajautuu hukkaan ja otetaan uusi alku. Nyt Grabben löytää kaadolle ja kantaa sen iloisesti ohjaajalle.

 

Sileäkarvainen noutaja, uros, s. 31.12.2005 Rek. no FIN34801/06
Ginkgo-Biloba VOI 2
Andersson Pia & Sture 32 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Andersson Pia

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 6 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Lähtö vauhdikas, ei merkkaa alkumakausta. Koira jäljestää vauhdikkaasti jäljen molemmin puolin risteillen tehden muutamia tarkistuslenkkejä käyttäen maa- sekä ilmavainua. Katkokulma vaivatta. Toinen kulma laajahkolla kaarroksella kolmannelle osuudelle tuulen alta. Kolmas kulma tarkasti. Mutta vähän ennen kaatoa koira tekee tarkistuslenkin ja ohittaa kaadon eikä palaa takaisin, josta hukka. Osoitetaan jälki, josta kaadolla, joka nuuhkitaan ja kannetaan ohjaajalle.

 

Kultainennoutaja, uros, s. 6.7.2005 Rek. no FIN37395/05
Rushes Country Song VOI 2
Kuusisto-Rajala Marjo 34 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Kuusisto-Rajala Marjo

   Jäljestämishalukkuus (6) 5 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 8 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Koiralle osoitetaan lähtömakaus josta koira lähtee nopeasti jäljelle. Hivenen rauhatonta etenemistä välillä hieman sivussakin. Ensimmäisellä kulmalla laajat tark. lenkit, joista ajautuu niin kauas että joudutaan palauttamaan. Katkokulma sekä kolmas kulma erittäin laajalla tark. lenkillä kuitenkin suunta selvittäen. Makauksilla pysähtyy ja kaadon kantaa ohjaajalle. Koira osoittaa osaavansa jäljestää mutta tänään tuloksen sotki mahdolliset riistan jäljet ja laajahakuisuus.

 

Kultainennoutaja, uros, s. 6.7.2005 Rek. no FIN37395/05
Rushes Country Song VOI 2
Kuusisto-Rajala Marjo 35 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Kuusisto-Rajala Marjo

   Jäljestämishalukkuus (6) 4 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 7 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 7 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 10 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö. Heti jäljen alussa pieni tarkistuslenkki, sitten edetään pääosin maavainua käyttäen 1. kulmalle, joka yli ja sitten takavasemmalle aina 1. hukkaan saakka. Palautus, hieman hajuilua, mutta sitten tehtävä taas kirkastuu ja edetään kaadolle välillä myös ilmavainua käyttäen yhden ison ja parin pienenmmän tarkistuksen saattelemana. 2. kulma, jolla katko, selviää veren lopusta laajalla kaarrolla 3. osuudelle, 3. kulma reilulla taustan tarkistuslenkillä. Makuut osoitti kaikki nopeasti nuuhkimaan pysähtyen. Kaadolle suoraan se suuhun poimien. Hieno jäljestäjä, jolla tänään oli vaikeuksia kulmilla.

 

Sileäkarvainen noutaja, narttu, s. 12.7.2003 Rek. no FIN35382/03
Chiccoxen Guardian Angel VOI 2
Miettinen Liisa ja Sami 35 pistettä

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Miettinen Sami

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 8 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 4 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö - Sami näyttää Ruusalle alkumakauksen ja reipasvauhtinen jäljestys alkaa. Ruusa jäljestää jälkitarkasti, maa- ja ilmavainua käyttäen koko jäljen, paitsi ensimmäinen kulma laajahkolla tarkistuksella ja lopulta sisäkautta oikaisten. Samoin kolmas kulma tarkistuslenkillä. Katkokulman Ruusa selvittää kahdella laajalla lenkillä kolmannelle osuudelle. Osuuden alusta jää pätkiä jäljestämättä (n. 6-10m). Makauksille Ruusa ei pysähdy ja ne jäävät merkkaamatta. Kaadolle koira menee suoraan jälkeä. Pysähtyy ja nuuhkii sorkkaa.

 

Sileäkarvainen noutaja, narttu, s. 12.7.2003 Rek. no FIN35382/03
Chiccoxen Guardian Angel VOI 2
Miettinen Liisa ja Sami 36 pistettä

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Miettinen Sami

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 4 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 3 pistettä

Hyvä ohjattu lähtö. Ruusa etenee reipasta vauhtia jäljen päällä melkein ensimmäisen osuuden loppuun ja siirtyy jäljestämään jäljen sivuun. ensimmäisen kulman Ruusa tarkistaa laajalla takavarmistuksella ja oikaisee kulman sisäkautta. Toinen osuus jäljestetään ripeästi jäljen päällä. Katkokulman Ruusa selvittää kahdella laajalla renkaalla. 3. osuus edetään reipasta vauhtia jälkitarkasti sen päällä. kolmas kulma laajalla tarkistuslenkillä. 4. osuus aivan jäljen päällä aina sorkalle asti, jota pysähtyy haistelemaan. Ruusa jättää merkkaamatta kaikki makaukset. Reipasvauhtinen hyvä jäljestäjä.

 

Lyhytkarvainen mäyräkoira, uros, s. 30.1.2001 Rek. no FIN14328/01
Keski-Maan Neldor VOI 1
Kuisma Inari & Kimmo 41 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Kuisma Inari

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Niilo viedään lähtömakaukselle, josta se popsii aamupalaa matkaevääksi. Tarkka, maavainuinen jälkityöskentely alkaa. 1. kulma tarkasti, 2. katkokulma laajasti hakemalla veretyksen alkuun ja 3. kulma tarkasti. Niilo etenee kaikki osuudet sopivalla vauhdilla, mutta kaikki makaukset jäivät tänään osoittamatta. Kaadon nuuhkii ja kantaa tielle.

 

Lyhytkarvainen mäyräkoira, uros, s. 30.1.2001 Rek. no FIN14328/01
Keski-Maan Neldor VOI 1
Kuisma Inari & Kimmo 41 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Kuisma Inari

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 10 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 4 pistettä

Lähtö ohjattu, lähtömakaus merkataan ja tutkitaan. Koira aloittaa jälkitarkan jäljestyksen. Käyttää maavainua. Kaikki osuudet lähes jäljen päällä tapahtuvaa hyvävauhtista jäljestystä. Ensimmäinen kulma tarkasti, katkokulma rengastaen veretyksen alkuun. Kolmas kulma tarkasti. Ei merkkaa yhtään makausta, kaadon nuuhkii ja kantaa tielle.

 

Cockerspanieli, uros, s. 10.7.200 Rek. no FIN34622/00
Muskettikoiran El Ninjo VOI 1
Vornanen Minna 43 pistettä

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Vornanen Minna

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 9 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Nopea ohjattu lähtö. Nino jäljestää jälkitarkasti koko jäljen paria pientä, narunmittaista pyörähdystä lukuunottamatta. Vauhti oli sopivaa kävelyvauhtia. Kulmista ensimmäinen narunmittaisella tarkistuksella, toinen kulma tarkasti. Kolmannella kulmalla on katkokulma, sen koira selvittää kolmella laajalla rengastuksella. Makauksista koira merkkaa toisen makauksen, 1., 3. ja 4. makaus ylitetään huomioimatta. Kaadolle Nino menee suoraan jälkeä, nuuhkii sorkkaa ja jää paikoilleen. Hyvä, jälkitarkkakoira, joka voisi merkata makaukset paremmin.

 

Cockerspanieli, uros, s. 10.7.200 Rek. no FIN34622/00
Muskettikoiran El Ninjo VOI 1
Vornanen Minna 43 pistettä

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Vornanen Minna

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Nopea lähtö. Hyvävauhtista jälkitarkkaa jäljestystä koko ensimmäinen osuus. Kulmalla Nino tekee lyhyen tarkistuksen ja selvittää osuuden parilla pienellä tarkistuksella. Katkokulman koira rengastaa kolmella renkaalla ja selvittää tiensä seuraavalle osuudelle. Viimeinen osuus jatkuu jälkitarkkana ja sorkalle tullaan jäljen päällä ja siihen osoitetaan kiinnostusta. Makauksista merkataan ainoastaan toinen, myös lähtömakaus tulisi merkata rauhallisemmin ja tarkemmin. Erinomainen jälkitarkka jäljestys, josta jäi puuttumaan makausten merkkaus.

 

Lyhytkarvainen mäyräkoira, narttu, s. 14.4.2001 Rek. no FIN21550/01
Hakiavan Quick VOI 1
Uski Marjaana 44 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Uski Marjaana

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtee rauhallisesti jäljelle ohjaajan ohjaamana. Jäljestää sopivaa vauhtia jälkitarkasti koko matkan. Ylittää kykyjensä mukaan suuria jyrkkäreunaisia ojia. Kulmat selvittää laajahkoilla tarkistuksilla, katkokulma lähes tekijöiden jälkiä. Makuista kolme kävellään yli ja yhdelle hetkeksi pysähdytään. Kaadolle pysähtyy ja tutkii tarkasti sorkkaa. Erinomainen suoritus maastovaikeuksista huolimatta niin koiran kuin ohjaajankin osalta.

 

Lyhytkarvainen mäyräkoira, narttu, s. 14.4.2001 Rek. no FIN21550/01
Hakiavan Quick VOI 1
Uski Marjaana 44 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Uski Marjaana

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 8 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö josta alkaa pääosin maavainuinen, itsenäinen jälkiuralla etenevä työskentely. Koko matkalla vain pari pientä tarkistusta. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Makuista osoittaa yhden, muut nuuskii pysähtymättä. 1. ja 3. kulma reilun 20 m. takalenkillä, 2. kulma jolla katko selviää nopeasti tekojälkien avulla. Erinomainen jäljestäjä, jota makuut eivät tänään oikein innostaneet.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 22.7.2007 Rek. no FIN45324/07
Tollerbay Banjo Solo VOI 1
Salo Nina & Vuorinen Janne 46 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Vuorinen Janne

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjattu ja rauhoitettu lähtö. Zico lähtee tasaisesti etenevään työskentelyyn käyttäen pääosin maavainua. Ensim. makaus ohitetaan ja ens. kulma pitkäksi, mutta Zico kaartaa toiselle osuudelle. Toinen makaus osoitetaan selvästi. Katkon ratkaisee laajasti hakemalla. Kolmas makaus merkataan mallikkaasti. Kolmannella osuudella tarkistuslenkki jäljen tuntumassa, samoin toisella osuudella kaksi pientä tarkistusta. Kolmas kulma erittäin tarkasti. Neljäs makaus osoitetaan selvästi. Jäljen loppuosuudella Zicon nenä nousee enemmän maasta, mutta kaadolle tullaan suoraan. Kaadon nuolee.

 

Novascotiannoutaja, uros, s. 22.7.2007 Rek. no FIN45324/07
Tollerbay Banjo Solo VOI 1
Salo Nina & Vuorinen Janne 46 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Vuorinen Janne

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtö ohjattu ja rauhallinen. Tutkii alkumakauksen. Koira jäljestää kaikki osuudet ripeävauhtisesti käyttäen maa- sekä ilmavainua tehden toisella ja kolmannella osuudella pienet tarkistuslenkit. Ensimmäisellä kulmalla pieni kaarros, josta toiselle osuudelle. Katkokulma kahdella laajahkolla kaarroksella, mutta löytää veretyksen alun. Kolmas kulma erittäin tarkasti. Makauksista merkkaa toisen, kolmannen ja neljännen. Kaadon nuuhkii ja jää paikoilleen

 

Kooikerhondje, narttu, s. 28.3.1998 Rek. no FIN23679/98
Golden-Fox Sindarella VOI 1
Mamia Marianne 46 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Mamia Pentti

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Oprille osoitetaan lähtömakaus. Sopivavauhtinen, jälkitarkka työskentely alkaa. Opri etenee ihan jäljen päällä, paitsi neljännellä osuudella pieni tarkistuslenkki jäljen sivuun. 1. kulma, jossa katko, hienosti kaartamalla suoraan veretyksen alkuun. 2. kulma ja 3. kulma takalenkillä uuteen suuntaan. Makauksista Opri osoittaa selvästi ensimmäisen ja toisen, mutta kolmas ja neljäs kävellään yli. Kaadon nuuhkii ja jää odottamaan kiitosta.

 

Kooikerhondje, narttu, s. 28.3.1998 Rek. no FIN23679/98
Golden-Fox Sindarella VOI 1
Mamia Marianne 46 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Mamia Pentti

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtö ohjattu, lähtömakaus tutkitaan. Koira jäljestää kaikki osuudet erittäin jälkitarkasti maavainulla. Katkokulma vaivatta, kun veretys loppuu, koira kävelee veretyksen alkuun suoraan. Toinen kulma tarkasti. Kolmannella kulmalla pieni tarkistuslenkki, josta neljännelle osuudelle. Makauksista merkkaa ensimmäisen ja toisen, kolmas ja neljäs kävellään yli. Kaadon nuuhkii ja jää paikoilleen.

Cockerspanieli, narttu, s. 17.8.2003 Rek. no FIN40460/03
Jenlin love Letter VOI 1
Helle Riitta 47 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Helle Riitta

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjaaja rauhoittelee koiran ennen lähtömakausta. Luvan saatuaan lähtee rivakasti jäljelle. Ensimmäinen osuus reipasta kävelyvauhtia tarkasti jäljellä. Ensimmäinen kulma suoraviivaisesti, kolmas kulma pienellä tarkastuslenkillä. Katkokulmalla muutama tark. lenkki ja suunta selvitetään saappaiden jälkien avulla. Makuista kolmella pysähtyy ja niistä yhden tutkii, yhden makauksen ohittaa. Toisella osuudella vauhti hieman laskee ja näin mennään tarkkaa työtä tehden loppuun asti. Kaadolla pysähtyy ja nuuhkii sorkkaa. Erinomainen suoritus.

 

Cockerspanieli, narttu, s. 17.8.2003 Rek. no FIN40460/03
Jenlin love Letter VOI 1
Helle Riitta 47 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Helle Riitta

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö, sitten pääosin maavainuista jälkitarkkaa työtä kaadolle saakka. Matkalla vain pari narun mittaista tarkistusta. Makuista osoittaa kolme hyvin, yhden ohittaa. 1. kulma jäljen mukaisesti, 2. kulma, jolla katko selviä ensin veren lopusta hakien ja sitten tekojälkiin turvautuen. 3. kulma reilun 10 m. taustalenkillä. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden.

 

Labradorinnoutaja, narttu, s. 24.5.2003 Rek. no FIN27695/03
Strongline' s Fuzzy VOI 1
Törnström Mirja & Helenius Lars 47 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Helenius Lars

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtö erinomaisesti ohjattu. Koira merkkaa lähtömakauksen erinomaisesti. Koira jäljestää kaikki osuudet maavainulla erittäin jälkitarkasti ja erinomaisella vauhdilla. Ensimmäinen kulma tarkasti. Katkokulma vaivatta jäljentekijöiden jälkiin tukeutuen. Kolmas kulma tarkasti. Makauksista merkkaa erittäin hyvin ensimmäisen ja kolmannen, toinen ja neljäs ohitetaan. Kaato nuuhkitaan ja noudetaan.

 

Labradorinnoutaja, narttu, s. 24.5.2003 Rek. no FIN27695/03
Strongline' s Fuzzy VOI 1
Törnström Mirja & Helenius Lars 47 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Helenius Lars

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 11 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Rauhoitettu, ohjattu lähtö. Melli tutkii lähtömakauksen ja lähtee sopivavauhtiseen ja jälkitarkkaan työhön. Ensimmäinen ja kolmas kulma jälkitarkasti, 2. kulma, jossa katko suoraan veretyksen lopusta uuden osuuden alkuun saapasjälkiä pitkin. Makauksista ensimmäinen osoitetaan selvästi, toinen ohitetaan, kolmas pysähdytään mallikkaasti ja neljäs mennään vierestä ohi. Kaadon kantaa ohjaajalle iloisesti häntä heiluen. Tänään muutoin loistavaa suoritusta himmensi kahden makauksen merkkaamattomuus.

  

Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, uros, s. 3.3.2003 Rek. no FIN18086/03
Aavistuksen Uroteko VOI 1
Vaittinen Elina & Wright Simo 48 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Vaittinen Elina

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Alkumakuun nuuskinta ja hyvin ohjaten jäljelle. Pääosin maavainuinen koira jäljestää koko jäljen veriuralla täysin itsenäisesti ja maastoon sopivaa vauhtia edeten. Matkan aikana vain pari alle narun mitan pyörähdystä. 1. ja 3. kulma jäljen mukaisesti. 2. kulma jolla katko teettää töitä, mutta viimein suunta selviää veretyksen lopusta laajenevin lenkein. Makuista osoittaa kolme nopeasti nuuhkimaan pysähtyen, yhden erinomaisesti. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Erinomainen jälkipari.

 

Pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira, uros, s. 3.3.2003 Rek. no FIN18086/03
Aavistuksen Uroteko VOI 1
Vaittinen Elina & Wright Simo 48 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Vaittinen Elina

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Osoitetaan lähtömakaus josta koira jäljestyskehoituksen saatuaan aloittaa rauhallista kävelyvauhtia noudattaen jäljestyksen, pysyen koko jäljen matkan tarkasti jäljellä. Kulmat selvittää suoraviivaisesti ja aikailematta. Katkokulmalla joutuu tekemään muutaman tarkistuslenkin jäljen löytämiseksi, mutta suoriutuu tehtävästään. Makauksista kolmella pysähtyy, yhdellä jää myös tutkimaan makausta. Kaato kiinnostaa ja se osoitetaan nuuhkien ja nuollen. Erinomainen ja äänetön suoritus niin koiralta kuin myös ohjaajalta.

 

Parsonrussellinterrieri, uros, s. 1.9.2004 Rek. no ER45544/04
Kinapak Saf Marston VOI 1
Karvonen Jarmo & Godenhjelm Nina 48 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Karvonen Jarmo

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtömakaus osoitetaan ja luvan saatuaan lähtee jarrutettuna jäljelle. Ohjaaja jarruttaa menon sopivavauhtiseksi ja työskentely pysyy tarkkana ja sopivavauhtisena koko ajan. Kulmat selvitetään suoraviivaisesti, katkokulmalla suunta selvitetään haarukoimalla pienin pistoin. Makuista kolme merkataan erinomaisesti mutta yksi kävellään yli. Kaadolla pysähtyy ja tutkii sorkan tarkkaan. Erinomainen suoritus niin koiralta kuin myös ohjaajalta, suorituksesta näkyi myös iloinen innokas työskentely.

 

Parsonrussellinterrieri, uros, s. 1.9.2004 Rek. no ER45544/04
Kinapak Saf Marston VOI 1
Karvonen Jarmo & Godenhjelm Nina 48 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Karvonen Jarmo

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvin ohjattu lähtö. Ohjaaja jarruttaa maavainuisen, innokkaan koiran maastoon sopivaan kävelyvauhtiin. Kaikki osuudet edetään jälkiuralla matkalla vain pari narun mittaista pyörähdystä tehden. 1. ja 3. kulma jäljen mukaisesti. 2. kulma, jolla katko, selviää ensin veren lopusta hakien, sitten tekojäljen avulla. Makuista osoittaa 3 erinomaisesti, yhdellä vauhti lähes pysähtyy. Kaadolle suoraan sitä tutkimaan jääden. Erinomainen, itsenäinen suoritus.

 

Labradorinnoutaja, uros, s. 1.5.2005 Rek. no FIN29023/05
Saskian Zimba VOI 1
Lahdenoja Hanna 48 pistettä

Tuomari: Erika Jylhä-Pekkala, ohjaaja Sianoja Tommi

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Rauhoitettu, ohjattu lähtö. Paavon työskentelyvauhti rauhoitetaan sopivaksi raskaaseen jälkimaastoon. Paavo etenee jälkitarkasti maa- ja ilmavainua hyväksi käyttäen koko matkan. Ensimmäisellä kulmalla katko, jonka ratkaisee vaivatta, toinen ja kolmas kulma tarkasti. Mallikkaat makausten merkkaamiset makauksilla 1, 2 ja 3, mutta valitettavasti 4. makaus kävellään yli. Kaadon noutaa ja kantaa ohjaajalle. Parivaljakon jäljestys tänään äänetöntä ja eleetöntä eli erinomainen suoritus! 

Labradorinnoutaja, uros, s. 1.5.2005 Rek. no FIN29023/05
Saskian Zimba VOI 1
Lahdenoja Hanna 48 pistettä

Tuomari: Mikko Taipaleenmäki, ohjaaja Sianoja Tommi

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Lähtö rauhoitettu ja ohjattu. Lähtömakaus merkataan huolella. Koira jäljestää kaikki osuudet jälkitarkasti maa- sekä ilmavainua käyttäen, jäljestysvauhti sopivaksi jarrutettu. Katkokulma vaivatta rengastaen. Toinen ja kolmas kulma tarkasti. Makauksista merkkaa hyvin ensimmäisen, toisen ja kolmannen, neljäs ohitetaan. Kaato nuuhkitaan ja noudetaan. Erinomainen suoritus.

Labradorinnoutaja, narttu, s. 16.11.2003 Rek. no FIN47777/03
Boompaw's Baikal Teal VOI 1
Juha Pelttari ja Taina Kytölä 48 pistettä

Tuomari: Kari Pinola, ohjaaja Pelttari Juha

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Ohjaaja rauhoittelee koiran ennen lähtömakausta ja luvan saatuaan koira aloittaa jäljestyksen osoitetulta lähtömakaukselta. Ohjaaja jarruttaa koiran menon rauhalliseksi kävelyvauhdiksi jolla mennään koko jäljen matka. Koiran työskentely on kaiken aikaa jälkitarkkaa. Ensimmäisellä kulmalla hieman laajempi tarkastuslenkki ja jäljen suunta selvitetään. Makauksista kolmella koira pysähtyy ja tutkii makausta, yhdellä vain pysähtyy. Katkokulmalla vain aivan pieni tarkastuslenkki ja suunta etsitään osin saappaiden jälkiä seuraten. Kaadolla pysähtyy ja noutaa sorkan. Erinomaine suoritus koiralta sekä ohjaajalta.

 

Labradorinnoutaja, narttu, s. 16.11.2003 Rek. no FIN47777/03
Boompaw's Baikal Teal VOI 1
Juha Pelttari ja Taina Kytölä 48 pistettä

Tuomari: Pasi Kemppainen, ohjaaja Pelttari Juha

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 10 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 12 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Erinomainen jäljelle ohjaus. Sitten alkaa täysin itsenäinen, ohjaajan sopivavauhtiseksi jarruttama maavainuinen eteneminen jälkiuran päällä kaadolle saakka. 1. kulma n. 20 m. taustan tarkistuksella, 2. kulma, jolla katko, selviää veren lopusta nopeasti tekojälkien avulla. 3. kulma alle narun taustalenkillä. Makuista osoittaa 3 hienosti, yhden silmänräpäykseksi nuuhkimaan pysähtyen. Kaadolle suoraan se suuhun poimien. Erinomainen suoritus.

Labradorinnoutaja, narttu, s. 17.9.2006 Rek. no FIN48198/06
Strongline' s Hailstorm VOI 1
Weurlander Eva-Maya & Järviniemi Jessica 48 pistettä

Tuomari: Jouni Simonen, ohjaaja Järviniemi Jessica

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 11 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Hyvä ohjattu lähtö. Malena tekee heti osuuden alussa lyhyen takavarmistuksen ja jatkaa jäljestystä osuuden loppuun jälkitarkasti. Ensimmäinen kulma tarkistetaan lyhyellä lenkillä, mutta mennään suoraviivaisesti. Toinen osuus jälkitarkasti. Katkokulman Malena rengastaa ja jatkaa 3. osuuden jäljestystä hieman jäljen sivussa tehden lyhyen tarkistuslenkin. Kolmas kulma suoraviivaisesti. Viimeisen osuuden Malena jäljestää lähes osuuden loppuun asti jälkitarkasti. Juuri ennen sorkkaa poistuu polun suuntaan, mutta palaa innokkaasti sorkalle, jonka noukkii suuhunsa. Kaikki makaukset osoitetaan mallikkaasti. Tänään erinomainen suoritus.

 

Labradorinnoutaja, narttu, s. 17.9.2006 Rek. no FIN48198/06
Strongline' s Hailstorm VOI 1
Weurlander Eva-Maya & Järviniemi Jessica 49 pistettä

Tuomari: Helena Huhmarniemi, ohjaaja Järviniemi Jessica

   Jäljestämishalukkuus (6) 6 pistettä
   Jäljestämisvarmuus (12) 12 pistettä
   Työskentelyn etenevyys (10) 9 pistettä
   Lähtö, kulmat, makaukset (14) 14 pistettä
   Käyttäytyminen kaadolla (3) 3 pistettä
   Yleisvaikutelma (5) 5 pistettä

Jessica ohjaa Malenan hyvin jäljelle. Kymmenen metrin krepityksen jälkeen koira pyörähtää tarkistuslenkin, mahdollisesti riistan jäljille, mutta tulee varmasti ja nopeasti jäljelle takaisin. Tästä alkaa suoraviivainen jälkitarkka jäljestys kolmannen osuuden alkuun. Katkon jälkeen pieni kaarros, samoin kaadolle koira tulee takaa kaartaen ilmavainuisesti. Muutoin jäljestys sujuu lähes jäljen päällä. Makaukset koira merkkaa kaikki neljä pysähtyen ja nuuhkien. Ensimmäinen kulma n. narun mittaisella tarkistuksella, kolmas kulma n. kolmen metrin kaarroksella jäljen suuntaan edeten. Katkokulma nopeasti sekä ilmavainuisesti että kengän jälkiin tukeutuen. Kaadolle koira tulee ilmavainuisesti takaa kaartaen, omistaa, nuolee ja nostelee kaatoa. Erittäin hyvää jäljestystä tänään.